До новин

Суд відмовив кредитору «Азмолу» в ліквідації підприємства

22 вересня, 2015
Резонансні справи
Суд відмовив кредитору «Азмолу» в ліквідації підприємства

Касаційний суд відмовив заявнику - одному з кредиторів заводу «Азмол» - в оголошенні підприємства банкрутом і в початку процесу ліквідації.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на запорізьке видання «Город».

15 квітня нинішнього року Запорізький господарський суд прийняв рішення про банкрутство «Азмолу» з подальшою ліквідацією підприємства як юридичної особи. Що по суті означає повне знищення заводу. Це рішення було ухвалене за позовом головного кредитора заводу, що скупив більшу частину його боргів, якого представляла в суді депутат бердянського міськради, керівник юридичного відділу АТ «Райагропромпостач», людина народного депутата України Олександра Пономарьова Олена Бодасюк. Саме вона наполягала в суді на ліквідації заводу.

Обурений таким розвитком подій колектив заводу за підтримки Фонду державного майна та міської влади, оскаржив рішення про ліквідацію підприємства в суді вищої інстанції. І на початку липня Донецький апеляційний суд (який знаходиться зараз у Харкові) скасував рішення Запорізького господарського суду про ліквідацію заводу «Азмол».

Фонд держмайна призначив на підприємство нового директора і, незважаючи на потужну протидію з боку зацікавлених у знищенні підприємства осіб, нова адміністрація заводу почала підготовку до запуску заводу.

В свою чергу кредитор, який домагався ліквідації підприємства, подав касаційну скаргу на рішення Донецького суду з тим, щоб залишити в силі рішення про ліквідацію.

Місцева влада стверджує, що докладає зусиль для запуску роботи на проблемному заводі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФДМУ має намір відновити платоспроможність «Азмолу».

Коментарі
Додати коментар