До новин

Суд дозволив провести фінансову інспекцію «Укрбурштину»

22 вересня, 2015
Резонансні справи
Суд дозволив провести фінансову інспекцію «Укрбурштину»

Державна фінансова інспекція отримала від Рівненського міського суду дозвіл на перевірку ДП «Укрбурштин», яка триватиме по 12 жовтня 2015 року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну ухвала суду.

«Надати дозвіл Держфінінспекції у Рівненській області в період з 21 вересня 2015 року по 12 жовтня 2015 року провести позапланову виїздну документальну ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності ДП «Укрбурштин»«, - йдеться у судовому рішенні.

Ревізія проводитиметься на підставі клопотання слідчого Слідчого управління УМВС України в Рівненській області, погодженого із прокуратурою.

Під час ревізії планується перевірити повноту надходження коштів за період з 1 січня 2013 року по 8 вересня 2015 року на рахунок ДП «Укрбурштин», в тому числі від складення договорів безвідсоткової поворотної позики. Буде визначене коло суб'єктів, якими вносилися кошти.

Проводитиметься перевірка фактичного використання за цей самий період, у тому числі коштів, які поверталися на підставі поворотної фінансової допомоги.

Будуть перевірені факти відчуження майна ДП «Укрбурштин» ДАК «Українські поліметали» за вказаний період.

У разі виявлення фактів розтрати коштів, їх нецільового використання встановлюватиметься коло відповідальних осіб і сума завданих збитків.

Як випливає з матеріалів справи, підставою для ревізії стало затримання 3 вересня 2015 року автомобіля Mercedes-Benz Sprinter, в якому було 104 мішки бурштину-сирця загальною вагою близько 2600 кг.

Як відомо, компанія «Укрбурштин», яка є власником арештованих 2,6 т бурштину, ще з 2005 року перебуває у режимі санації і не контролюється державою.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у лютому 2015 року директор «Укрбурштину» Павло Ніколаєнко скаржився, що підприємство штучно банкротують російські бізнесмени.

Коментарі
Додати коментар