До новин

Партнери Тарути, підозрювані у розкраданні Академії агронаук, продовжують відсуджувати мільйони у аграріїв - ЗМІ

28 вересня, 2015
Резонансні справи
Партнери Тарути, підозрювані у розкраданні Академії агронаук, продовжують відсуджувати мільйони у аграріїв - ЗМІ

Державне підприємство «Дослідне господарство «Борки» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук має виплатити ТОВ «Торговий Дім «Украгропром» борг у сумі 3,35 млн грн. Таке рішення прийняв господарський суд Харківської області.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Наші гроші».

У березні 2011 року ДГ «Борки» та ТД «Украгропром» уклали форвардний контракт, за яким держпідприємство мало поставити фірмі яйця та курей. На виконання угоди ТД «Украгропром» перерахував дослідному господарству повну вартість контракту – 3,43 млн грн.

У квітні цього року фірма направила ДГ «Борки» вимогу повернути передплату у зв’язку з невиконанням контракту. Фірма заявила, що держпідприємство виконало свої зобов’язання лише на суму 7640 грн, а ще добровільно повернуло 1400 грн.

Суд задовольнив позов фірми і зобов’язав держпідприємство виплатити борг.

ТОВ «Торговий дім «Украгропром» в останній рік виграло в судах декілька аналогічних справ. В березні 2015 року Прокуратура Києва заявила, що підозрює ТД «Украгропром» у розкраданні майна держпідприємств Національної Академії аграрних наук України та доведення їх до штучного банкрутства.

Засновниками ТОВ «Торговий дім «Украгропром» є кіпрська компанія «Мілтора Холдінгз Лімітед» (99,9%), ТОВ «Ейджджи Агро Менеджемент», а також Сергій Коржов і Олександр Пилипенко, екс-віце-президент корпорації «ІСД». Пилипенко разом із іншим співзасновником ІСД – народним депутатом Сергієм Тарутою, заснували Благодійного фонду «Платар».

Директором «Торговий дім «Украгропром» є Тетяна Пляченко, яка раніше входила до наглядової ради ПАТ «УГМК». Остання фірма також контролювалася колишніми власниками ІСД.

Сьогодні Сергій Тарута очолює Раду директорів «Індустріального союзу Донбасу» («ІСД»). У 2010 році контрольний пакет акцій корпорації купив російський бізнесмен Олександр Катунін. Сергій Тарута і Олег Мкртчан залишилися власниками 49,99% акцій «ІСД». До травня 2014 року він був головою набради «УГМК».

Раніше ТОВ «Квінтайр», яке також належить партнерам Тарути, вдалося через суд отримати право власності на зерно, яке знаходилось під арештом на території державного підприємства «Дослідне господарство «Борки» і вартість якого складає 2,29 млн. грн.

Коментарі
Додати коментар