До новин

Прокуратура отримала доступ до рахунків свахи Пшонки у збанкрутілому БГ Банку

29 вересня, 2015
Резонансні справи
Прокуратура отримала доступ до рахунків свахи Пшонки у збанкрутілому БГ Банку

Суд дозволив прокуратурі отримати доступ до рахунків тещі екс-депутата Партії регіонів Артема Пшонки, сина колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну ухвалу Печерського районного суду міста Києва у справі № 757/24143/15-к.

Суть справи полягає в тому, що прокуратурою ведеться розслідування проти екс-гепрокурора Віктора Пшонки. Його разом з сином - колишнім народним депутатом Артемом Пшонкою – підозрюють у привласненні 50 млн гривень.

Прокуратура стверджує, що у січні 2014 року групою осіб, до складу якої входили колишній Генеральний прокурор України Пшонка і його син Артем було присвоєно 50 млн гривень, ці кошти були отримані ВАТ «Банк Перший» (колишня назва БГ Банку) від Національного банку України в якості стабілізаційного кредиту.

У травні 2015 року слідчим було надано доступ до документів банку - переліком кредитних справ, спискам іпотечних договорів, договорів застави, договорів поруки, всіх цінних паперів, даними про заборгованість та переуступки права вимоги тощо

У ході їх аналізу було встановлено, що в БГ Банку був відкритий депозитний рахунок тещі Артема Пшонки.

Орган досудового слідства підозрює, що це він не єдиний її рахунок у банку. На підставі цього до суду було подано клопотання з проханням надати доступ до рахунків клієнтки.

«Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим у судовому засіданні доведено, що відомості, які містяться в документах, доступ до яких він просить надати, містять відомості, які можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів», - йдеться в судовій ухвалі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ 26 лютого 2015 року відкликав банків су ліцензію й почав ліквідацію БГ Банку.

 

Читайте також: Люди Гонтарєвої і Шлапака злили десятки мільйонів через БГ Банк

Коментарі
Додати коментар