До новин

Суддю столичного госпсуду звинувачують у вимаганні хабара

30 вересня, 2015
Резонансні справи
Суддю столичного госпсуду звинувачують у вимаганні хабара

Генпрокуратура України підозрює суддю господарського суду Києва Аллу Пригунову в замаху на отримання хабара.

Про це йдеться в ухвалі Печерського суду Києва від 18 вересня 2015 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Як випливає з судових матеріалів, Генпрокуратура веде розслідування проти двох адвокатів та судді Господарського суду Києва Алли Пригунової, підозрюючи їх у вимаганні неправомірної вигоди (ч.3 ст. 369, ч.2 ст.190, ч.1 ст.364, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 368 КК України).

За версією слідства, суддя Пригунова і адвокати заробили 7000 доларів за винесення Господарським судом Києва потрібних рішень на користь одного з учасників судового процесу.

Господарські справи, про які йде мова, розглядалися іншими суддями цього суду: № 910/17154/14 (суддя Тамара Трофименко), № 910/22784/13 (суддя Микола Пасько). Таким чином, тінь цієї справи падає і на інших суддів.

Одна із зазначених тяжб стосувалася вимог «Електротехнічноъ компанії «Інтерком» до фірми «Юнікомбуд» повернути борг у сумі 132 тис. гривень за виконані, але неоплачені роботи.

Друга - вимог до компанії «Джил», яка також заборгувала заявнику 490 тис. гривень.

За даними слідства, спілкування з судом підприємство вело через адвокатів, контакти яких знайшли в Інтернеті. Ті погодилися надати послуги з підготовки позовів та представляти інтереси у судових процесах за 7 тис. доларів. Цю суму в прокуратурі тепер вважають корупційною платою за прийняття потрібних рішень.

Варто зазначити, що після укладення угоди адвокат направив до Господарського суду Києва позовні заяви. Позов проти «Юнікомбуд» апаратом суду дістався судді Миколі Пасько, у провадженні якого вже знаходилася судова справа № 910/ 22784/13 про банкрутство цієї фірми. Справа проти «Джил» - отримала в роботу суддя Тамара Трофименко. Надалі (у вересні 2014 року) вимоги «Електротехнічна компанія «Інтерком» були задоволені, її вимоги включили до реєстру вимог кредиторів «Юнікомбуд». Позов до компанії «Джил» також був задоволений.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Госпсуді Києва задіяли схему обходу авторозподілу справ між суддями.

Коментарі
Додати коментар