До новин

Фонду гарантування заборонили ліквідувати правонаступника Омега Банку

01 жовтня, 2015
Резонансні справи
Фонду гарантування заборонили ліквідувати правонаступника Омега Банку

Дніпровський районний суд Києва заборонив Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ініціювати ліквідацію перехідного РВС Банку, створенного на основі Омега Банку Миколи Лагуна.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ухвалу суду від 21 вересня.

26 серпня Фонд гарантування і компанія «Українська бізнес група» (UBG) уклали договір про створення на базі неплатоспроможного Омега Банку - «РВС Банку».

UBG купила даний банк за 31,9 млн гривень, після чого вирішила збільшити статутний фонд фінустанови на 120 млн гривень.

Згідно з угодою, компанія UBG до 21 вересня мала привести діяльність «РВС Банку» у відповідність із законодавством в частині ліквідності і капіталу.

18 вересня інспекційна перевірка Нацбанку не підтвердила виконання вимог, що означало необхідність внесення Фондом пропозиції Нацбанку про ліквідацію даного банку.

UBG звернулася до суду з проханням заборонити 7 членам виконавчої дирекції Фонду приймати будь-які рішення щодо РВС Банку (розглядати результати перевірки НБУ, відкликати ліцензію та ліквідувати банк, передавати його активи і зобов'язання іншому банку, у тому числі перехідному, а також розривати договір купівлі продажу акцій «РВС Банку»).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, купівля Омега банку компанією UBG змусила НБУ посилити вимоги до інвесторів.

Коментарі
Додати коментар