До новин

Генпрокуратура попросила у Ради дозволу на арешт судді госпсуду

08 жовтня, 2015
Резонансні справи
Генпрокуратура попросила у Ради дозволу на арешт судді госпсуду

Генеральна прокуратура України просить Верховну Раду дозволити затримання і арешт судді господарського суду Київської області Павла Скутельника, який підозрюється у хабарництві.

Про це на засіданні комітету ВР з питань правової політики і правосуддя повідомив його голова, депутат від фракції БПП Руслан Князевич, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«23 вересня надійшло подання Генеральної прокуратури, підтримане та внесене головою Верховного Суду, про надання згоди на затримання та арешт судді Скутельника», - сказав він.

Голова Верховного Суду Ярослав Романюк повідомив на засіданні комітету, що Скутельника підозрюють у скоєнні передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу злочину - одержання службовою особою з відповідальним становищем неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення дії з використанням свого становища.

За його словами, Скутельник вимагав та отримав хабар у розмірі 15 тисяч доларів за задоволення клопотання голови комітету кредиторів у справі про банкрутство державного підприємства Міністерства оборони про усунення арбітражного керівника від його обов'язків.

У свою чергу, адвокат Скутельника заявив, що подання Генпрокуратури не відповідає регламенту (одночасно просить і затримати, і заарештувати), один зі свідків у справі сам є підсудним і діяв у змові з правоохоронцями, а знайдені при обшуку докази були сфальсифіковані слідчими.

За підсумками обговорення на засіданні комітет рекомендував Раді схвалити затримання та арешт Скутельника.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Генпрокуратура України підозрює суддю господарського суду Києва Аллу Пригунову в замаху на отримання хабара.

Коментарі
Додати коментар