До новин

Молдова готує заходи на випадок серйозного дефіциту енергоресурсів

05 серпня, 2022
Новини
Молдова готує заходи на випадок серйозного дефіциту енергоресурсів

В уряді Молдови підготували орієнтовний перелік заходів, які можуть запровадити у разі серйозного дефіциту енергоносіїв.

Як повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда", про це повідомили у Мінінфраструктури Молдови.

Уряд розглядає три сценарії з російським газом - скорочення на 35% від нормального об’єму, скорочення на 50% або повне припинення постачання. 

За найгіршого сценарію з листопада можливі відключення непобутових споживачів. Планується переводити школярів та студентів на онлайн-формат, скорочувати графік підприємств або переводити на дистанційну роботу працівників у тих галузях, в яких це можливо. 

Для майже всіх закладів та домогосподарств пропонують обмеження температури в опалювальний сезон до 19 °C та більші обмеження у неробочий час і вихідні. З 11 години вечора планують вимикати вуличні ліхтарі.

Щоб знизити ризик жорсткого дефіциту, уряд планує закуповувати газ в альтернативних постачальників. За розрахунками міністерства, завдяки кредиту ЄБРР та усім заходам економії можливо буде покрити дефіцит до січня і частково забезпечити потреби на лютий. 

Міністр інфраструктури зазначив, що, незалежно від поставок "Газпрому", уряд вживатиме заходів для скорочення споживання газу у Молдові на 15%. 

Уряд Іспанії для економії енергоресурсів встановив обмеження температури кондиціонування закладів і використання освітлення магазинами у нічний час.

Коментарі
Додати коментар