До новин

Українська аграрна біржа опинилась на межі банкрутства

13 жовтня, 2015
Банкрутство підприємств
Українська аграрна біржа опинилась на межі банкрутства

Господарський суд міста Києва 23 вересня 2015 року порушив справу про банкрутство Української аграрної біржі.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну ухвалу суду у справі № 910/22908/15.

Розпорядником майна призначено Олексія Щербаня.

Із матеріалів справи випливає, що в Української аграрної біржі наявна кредиторська заборгованість на загальну суму 945,9 тис. гривень, у тому числі розмір безспірної кредиторської заборгованості боржника становить 201,531 тис. гривень.

«Судом встановлено, що майнових активів боржника, які складають дебіторську заборгованість, балансову вартість майна Української аграрної біржі, а також грошові кошти на рахунках останнього, недостатньо для погашення кредиторської заборгованості. З огляду на викладені обставини, у зв'язку із загрозою неплатоспроможності боржника, виконавчий директор Української аграрної біржі звернувся до Господарського суду міста Києва із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Української аграрної біржі», - йдеться в ухвалі.

Суд зобов'язав розпорядника майна у строк до 12 листопада 2015 року: подати до госпсуду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, докази повідомлення кредиторів про дату проведення попереднього засідання суду; скласти та подати на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника; провести інвентаризацію майна боржника.

Наступне засідання суду у справі призначено на 2 грудня 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НКЦПФР анулювала ліцензію біржі ПФТС.

Коментарі
Додати коментар