До новин

Янукович подав на Україну в ЄСПЛ через визнання його банку неплатоспроможним

15 жовтня, 2015
Резонансні справи
Янукович подав на Україну в ЄСПЛ через визнання його банку неплатоспроможним

Син президента-втікача Віктора Януковича Олександр подав позов до Європейського суду з прав людини протии України. Він скаржиться, що його права в нашій державі порушуються, зокрема, це стосується визнання його Всеукраїнського банку розвитку неплатоспроможним.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на публікацю адвокатської компанії Joseph Hage Aaronson LLP.

Підставою для подачі позову стало рішення НБУ від 27 листопада 2014 року про визнання Всеукраїнського банку розвитку неплатоспроможним, внаслідок чого Янукович втратив право власності на 100% акцій фінустанови.

Син Януковича просить Європейський суд з прав людини зобов'язати державу Україна виплатити йому матеріальну компенсацію у розмірі ринкової вартості акцій банку.

Олександр Янукович подав позов до ЄСПЛ, оскільки вважає українське правосуддя недієвим.

Нагадаємо, в липні в рамках кримінального провадження щодо сина екс-Президента України Віктора Януковича Олександра заарештований банківський рахунок ТОВ "МАКО-Трейдінг", на якому зберігається 110,37 млн грн.

Як раніше інформпортал Банкрутство & Ліквідація, голова НБУ заявляла, що три банки Януковича оскаржують у суді свій вивід з ринку.

Коментарі
Додати коментар