До новин

Жодне з підприємств МінАПК не є прибутковим, 200 з них вже перебувають в процесі банкрутства

16 жовтня, 2015
Банкрутство підприємств
Жодне з підприємств МінАПК не є прибутковим, 200 з них вже перебувають в процесі банкрутства

Міністр агрополітики України Олексій Павленко зазначив, що жодне з державних профільних підприємств, підпорядкованих Мінагрополітики, не приносить прибуток.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв’ю очільника міністерства виданню LB.

Інформація про фінансовий стан держпідприємств з'ясувалася після аудиту.

«Спочатку було 571 підприємство. З них більше 100 - вузи, які ми передали в Міносвіти. Ще понад 200 перебувають у стані банкрутства. Просто минулому менеджменту було невигідно їх закривати: землю використовували нишком, здавали в суборенду. Працюючих підприємств всього 96. Прибуткових було тільки 15, та й то після перевірки підприємств компаніями з «великої четвірки» аудиторів виявилося, що жодне з підприємств міністерства реально не було прибутковим за міжнародними стандартами. Тому що на папері був прибуток, а при цьому була велика заборгованість, не було запасів і т. д. Ми бачимо, що ефективності немає» - сказав міністр.

Щоб виправити ситуацію, міністерство вже поміняло понад 100 керівників підприємств, відбираючи нових на конкурсах.

«З іншого боку, хочемо максимально передати ці підприємства на приватизацію Фонду держмайна», - додав Павленко.

На сьогодні до приватизації готуються 86 підприємств міністерства, 28 з них вже передані Фонду держмайна.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, МінАПК розробило законопроект про прозоре відшкодування збитків аграріям страховиками.

Коментарі
Додати коментар