До новин

За рік вартість українських агрохолдингів знизилась вдвічі

23 жовтня, 2015
Збитки
За рік вартість українських агрохолдингів знизилась вдвічі

Протягом минулого року вартість аграрних компаній України знизилася більш ніж вдвічі та стабілізувалася на рівні 2,6—3 млрд дол.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Український клубу аграрного бізнесу.

В УКАБ уточнюють, що до світової фінансової кризи цей показник сягав 10 млрд доларів, пізніше, до 2014 року, після хвилі банкрутств і поглинань, — стабілізувався в межах 6—7 млрд доларів, а за 2014 рік вартість цих компаній знизилася більше ніж вдвічі та стабілізувалася на рівні 2,6—3 млрд дол.

Компанії, які показали збільшення капіталізації щодо минулого року: «Кернел» — вартість сягнула 1,2 млрд дол. (+119% до відповідної дати 2015), «Овостар» — 143,1 млн дол. (+18%) та «Агроліга» — 6,5 млн дол. (+6,5%).

Найгірша ситуація в «Авангарду» — 66,4 млн дол. (-84%), «ТрігонАгрі» — 9,1 млн доларів (-59%) та «Агротона» — 8,8 млн дол. (-53%).

В УКАБ констатують, що попри позитивні моменти, загальна економічна ситуація в країні поки що залишається ризиковою для іноземних інвесторів.

«Зокрема, невизначеною залишається ситуація із оподаткуванням сільськогосподарських підприємств на наступний рік, що може суттєво ускладнити умови роботи агросектору, рівень корупції залишається високим, крім того, після відносної стабілізації  на валютному ринку знову відбувається здешевлення національної валюти», - наголосили в прес-службі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, кредитори збиткового агрохолдингу «Авангард» схвалили реструктуризацію цінних паперів.

Читайте також: МінАПК розробило законопроект про прозоре відшкодування збитків аграріям страховиками

Коментарі
Додати коментар