До новин

«Трансаеро» подасть позов про власне банкрутство

27 жовтня, 2015
Банкрутство підприємств
«Трансаеро» подасть позов про власне банкрутство

Російська авіакомпанія-боржник «Трансаеро» має намір звернутися до суду c позовом про власне банкрутство.

Про це йдеться в єдиному реєстрі відомостей про факти діяльності юросіб РФ, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Авіаційна компанія «Трансаеро» в особі генерального директора Саприкіна Дмитра Петровича повідомляє про свій намір звернутися в Арбітражний суд з заявою боржника про визнання його неспроможним (банкрутом)», - йдеться в реєстрі.

У жовтні позови про банкрутство авіаперевізника подали Ощадбанк і Альфа-банк. Аналогічний позов має намір подати ВТБ. Борги через суд намагаються стягнути численні контрагенти компанії.

Пізно ввечері 20 жовтня, стало відомо, що гендиректор і співвласник групи S7 Владислав Філев підписав з акціонером «Трансаеро» Олександром Плешаковим угоду про продаж «не менше 51 відсотка акцій «Трансаеро». Пізніше він підтвердив, що має намір завершити угоду, незважаючи на відкликання сертифіката експлуатанта авіакомпанії з 26 жовтня.

«Трансаеро» опинилася на межі банкрутства у зв'язку з високим борговим навантаженням (більше 250 000 000 000 рублів, включаючи лізингові платежі і 85000000000 заборгованості банкам) на тлі падіння попиту на авіаперельоти. Авіакомпанія перейшла під операційне управління «Аерофлоту» на початку вересня.

Передбачалося, що для її порятунку «Аерофлоту» передадуть 75 відсотків акцій за 1 рубль, але акціонери не встигли у встановлені терміни консолідувати цей пакет. Перевезення пасажирів «Трансаеро» продовжаться до 15 грудня силами групи «Аерофлот» і при необхідності інших російських перевізників.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, збитки авіакомпаній РФ в 2015 році можуть становити 25-30 мільярдів.

Коментарі
Додати коментар