До новин

У Raiffeisen "продовжать вивчати" можливість продажу або виокремлення бізнесу в РФ

31 березня, 2023
Новини
У Raiffeisen "продовжать вивчати" можливість продажу або виокремлення бізнесу в РФ

Raiffeisen Bank International (RBI) заявив про можливість виокремлення свого бізнесу в Росії або його продажу на тлі зростаючого тиску, але також розкритикував "морально зарозумілих" критиків своєї діяльності в Росії.

Про це пише Reuters.

Голова правління RBI Ервін Хамеседер звинуватив критиків у "чорно-білому моральному мисленні" з "безризикової зони комфорту" і заявив, що більшість західних компаній не залишили Росію.

"Це реальність", - сказав він на щорічних загальних зборах акціонерів австрійського банку.

Однак гендиректор Йоганн Штробль заявив на зборах, що банк продовжить розглядати можливість продажу або виокремлення свого російського бізнесу.

Він сказав, що банк продовжить скорочувати свою діяльність в Росії, поки розглядає ці варіанти, але збереже там частину бізнесу, щоб зберегти свою банківську ліцензію. Його заява викликала бурхливі оплески в аудиторії, пише агентство.

"RBI буде продовжувати можливі транзакції, які можуть призвести до продажу або виділення Райффайзенбанку в Росії та його деконсолідації з групи RBI після консультацій з відповідними органами влади", - сказав Штробль.

Раніше цього місяця ознайомлені джерела повідомили Reuters, що Європейський центральний банк тиснув на RBI, щоб той згорнув свій високоприбутковий бізнес в Росії.

За словами іншого співрозмовника, тиск почався після того, як високопоставлений американський чиновник, відповідальний за санкції, під час візиту до Відня минулого місяця висловив занепокоєння з приводу бізнесу RBI в Росії.

Хамеседер, тим не менш, виділив "журналістських критиків, які сидять осторонь", заявивши, що банк допомагає дипломатичним місіям у здійсненні платежів, і вказав на американські банки, які все ще працюють в Росії.

Коментарі
Додати коментар