До новин

ВАКС ще на 2 місяці продовжив дію запобіжного заходу для Коболєва

19 квітня, 2023
Новини
ВАКС ще на 2 місяці продовжив дію запобіжного заходу для Коболєва

Слідчий суддя ВАКС 17 квітня продовжила на 2 місяці строк дії процесуальних обов’язків, покладених на ексголову "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

Так, Коболєв зобов'язаний:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора у цьому провадженні, слідчого судді та суду;
  • не відлучатись з Києва та Київської області без дозволу детективів, прокурорів у цьому кримінальному провадженні та суду;
  • повідомляти детективу, прокурору у цьому провадженні про зміну свого місця проживання;
  • утримуватись від спілкування з особами, зазначеними в ухвалі суду;
  • здати на зберігання до Державної міграційної служби України всі свої паспорти для виїзду за кордон та всі інші документи, що дають право на виїзд з України;
  • носити електронний засіб контролю.

Строк дії обов’язків - 2 місяці.

Як зазначили в юридичній компанії "Міллер", яка представляює інтереси Коболєва в цьому судовому процесі, ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора про продовження обов’язків Коболєву.

"Що змінилось: по результатах сьогоднішнього засідання нашому клієнту повернули паспорт громадянина України та дозволили переміщатись Київською областю.

Сьогодні ВАКС розглядав клопотання НАБУ та САП про продовження строку дії цих обов’язків. Захисники доводили, що потреби продовжувати строк дії особистих зобов’язань більше немає. Проте, суд не прийняв аргументи захисту до уваги та вирішив продовжити їх дію", - заявили в "Міллер".

"Відповідно до ухвали Апеляційної палати ВАКС від 01.03.2023 про обрання запобіжного заходу підозрюваний зобов’язаний внести 230 млн грн застави та виконувати визначені судом процесуальні обов'язки.

Незважаючи на те, що рішення про застосування цього запобіжного заходу ухвалено ще 1 березня 2023 року, воно станом на сьогодні не виконане - кошти у повному обсязі не внесені", - підкреслили в САП.

Коментарі
Додати коментар