До новин

Окупанти Криму відібрали завод у Порошенка

03 березня, 2015
Резонансні справи
Окупанти Криму відібрали завод у Порошенка

Так званий уряд Севастополя на своєму засіданні ухвалив рішення "про націоналізацію Севастопольського морського заводу".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Крим.Реалії.

Окупаційна влада пояснює таке рішення тим, що від "націоналізації" залежить наповнення бюджету Севастополя та збереження робочих місць.

За інформацією місцевих ЗМІ, до цього депутати відхилили проект документу про "націоналізацію" 35 кримських підприємств, у тому числі "Севморзаводу", що був підготовлений за ініціативою окупаційного губернатора Сергія Меняйла. Вісім депутатів проголосували "проти", вісім – "за" і четверо утрималися.

Однак пізніше рішення про "націоналізацію" заводу все ж ухвалили, а до списку підприємств, які підлягають "націоналізації", внесли ще 12 об'єктів.

Нагадаємо, Меняйло ще у червні 2014 року заявляв, що "Севморзавод" стане власністю Росії.

У 2010 році фонд Prime Assets Management, керуючий активами концерну "Укрпромінвест" Петра Порошенка, викупив 60% акцій Севастопольського морського заводу у кіпрської компанії Malter Enterprises Limited, підконтрольної російському олігарху Костянтину Григоришину.

Севморзавод спеціалізується на кораблебудуванні та ремонті суден. Підприємство розташоване на двох виробничих майданчиках загальною площею 53 гектара, раніше на ньому працювало близько 15 тисяч робітників, а зараз - не більше двох сотень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, окупаційна влада Криму знищує суднобудівний завод "Залив".

Джерело фото: wikimedia.org

Коментарі
Додати коментар