До новин

Дефіцит бюджету РФ вже перевищив річний план

12 травня, 2023
Новини
Дефіцит бюджету РФ вже перевищив річний план

Дефіцит федерального бюджету Росії за підсумками квітня перевищив план на 2023 рік - бюджет був виконаний з дефіцитом до 3,424 трильйона рублів, збільшившись у квітні відразу на 1,024 трильйона.

Про це пише російська редакція Forbes з посиланням на даны Мінфіну РФ.

Дефіцит бюджету вже на 843 млрд рублів перевищує розрахунки Мінфіну, який очікував, що в 2023 дефіцит складе 2,925 трлн рублів, або 2% ВВП.

Відомство нагадало, що для покриття дефіциту, згідно з бюджетним правилом, використовують кошти Фонду національного добробуту.

При цьому доходи бюджету за чотири місяці склали 7,782 трлн рублів, що на 22% нижче за обсяг надходжень за той же період торік. 

Це пояснюють скороченням нафтогазових доходів. Загальні доходи бюджету в І кварталі оцінювалися Мінфіном у 5,677 трлн рублів, тому у квітні вони склали 2,1 трлн рублів.

За даними відомства, нафтогазові доходи знизилися з початку року на 52,3% і становили 2,282 трлн рублів. 

Мінфін пов'язав це з високою базою порівняння 2022 року, зниженням цін на нафту марки Urals та падінням обсягів експорту природного газу. 

Динаміка нафтогазових доходів поступово виходить на стабільну траєкторію, яка відповідає їхньому базовому рівню 8 трлн рублів на рік. 

Коментарі
Додати коментар