До новин

Найбільший хабар в історії України: справу Насірова скерували до суду

25 травня, 2023
Новини
Найбільший хабар в історії України: справу Насірова скерували до суду

Справу про 21 млн євро та 5,5 млн дол (загалом понад 722 млн грн) хабаря для ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова та його радника скерували до суду.

Про це повідомляють пресслужби НАБУ і САП.

Підкреслюється, що це найбільша задокументована неправомірна вигода в історії України.

"Колишнього голову ДФС звинувачують в отриманні неправомірної вигоди за відшкодування ПДВ в інтересах компаній аграрного холдингу ("Укрлендфармінг" Олега Бахматюка - ред.)", - йдеться у повідомленні НАБУ.

"Установлено, що протягом 2015 - 2016 років очільник ДФС одержав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн грн неправомірної вигоди за вчинення дій, пов’язаних із забезпеченням відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам у розмірі понад 3,2 млрд грн.

Як встановило слідство, надання неправомірної вигоди в іноземній валюті (5,5 млн доларів та 21 млн євро) відбувалося із використанням низки компаній, зареєстрованих за кордоном, що належали власнику одного із агрохолдингів, а її одержання посадовцем - із використанням підприємств-нерезидентів, контроль над діяльністю яких здійснювався безпосередньо гловою ДФС, його радником та іншими особами, пов’язаними з ним родинними відносинами", - додали в САП.

Досудове розслідування завершили 2 лютого 2023 року, на сьогодні обвинувальний акт скеровано до ВАКС до розгляду по суті.

"Матеріали стосовно власника агрохолдингу, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, прокурором виділені в окреме провадження, у якому сторона захисту підозрюваного наразі ознайомлюється із матеріалами досудового розслідування в порядку ст. 290 КПК України", - утчонили в САП.

Коментарі
Додати коментар