До новин

Ліквідацію ЗАлКу скасовано

04 березня, 2015
Банкрутство підприємств
Ліквідацію ЗАлКу скасовано

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд постановою від 26 лютого скасував рішення Запорізького окружного адмінсуду про ліквідацію єдиного виробника первинного алюмінію в Україні ПАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат» (ЗАлК).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Капітал".

Таким чином суд задовольнив позов прокуратури Запорізької області.

За даними прес-служби прокуратури, дніпровське територіальне управління Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку не мало повноважень для звернення до суду з вимогою ліквідувати ЗАлК на підставі того, що розмір його активів менше встановленого законом мінімуму можливого статутного капіталу для акціонерних товариств.

Крім того, згідно з повідомленням, під час розгляду справи в суді першої інстанції не було враховано наявність у підприємства заборгованості в сумі близько 1,5 млрд гривень, що фактично порушило законні права суб'єктів господарювання - кредиторів, які мають право на відшкодування своїх збитків.

"Апеляційний суд погодився з позицією прокурора щодо відсутності правових підстав для примусового припинення діяльності підприємства і скасував відповідне рішення суду першої інстанції", - сказано в повідомленні.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, в грудні 2014 року Запорізький окружний адміністративний суд прийняв рішення про ліквідацію Запорізького алюмінієвого комбінату.

Ще раніше - 29 жовтня 2014 року - колегія суддів Вищого господарського суду визнала правильними висновки попередніх судових інстанцій, які встановили факт невиконання приватизаційного договору купівлі-продажу 68% акцій Залку компанією Velbay Holdings Limited (її пов'язують з російською компанією "РусАл" бізнесмена Олега Дерипаски).

Джерело, що відповідає у Фонді держмайна за виконання інвесторами раніше укладених договорів, повідомило, що по суті, ВГС своїм рішенням дозволив повернути акції запорізького комбінату в держвласність.

Джерело фото: прес-служба "РусАлу"

Коментарі
Додати коментар