До новин

Харківське держпідприємство оскаржило своє банкрутство

13 листопада, 2015
Банкрутство підприємств
Харківське держпідприємство оскаржило своє банкрутство

ДП «Благодатне», що на Харківщині, оскаржило постанову Господарського суду Харківської області від 27 жовтня про порушення провадження у справі про банкрутство держпідприємства.

Про це заявили в Мінагрополітики, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «SQ».

У відомстві зазначили, що 31 серпня суд прийняв заяву ТОВ «АТД» Українська генетична компанія «та сільськогосподарського ТОВ «Петровського» в порушенні справи про банкрутство підприємства «Благодатне».

21 вересня ініціюючий кредитор був замінений на ТОВ «Юридична-консалтингова компанія «Стратег-Груп», після чого 27 жовтня суд порушив провадження у справі про банкрутство «Благодатного».

Вимоги «Стратег-Груп» склали 332,921 тис. грн, ТОВ «Петровського» - 60,443 тис. грн (обидва - основний борг).

На судовому засіданні 27 жовтня представники «Благодатного» просили відмовити в порушенні справи про банкрутство, оскільки підприємство погасило перед «Українською генетичною компанією» 39,77 тис. грн.

Після погашення борг, що залишився, став менше 300 мінімальних зарплат, що є підставою для відмови в порушенні справи у банкрутстві держпідприємства.

Представник «Стратег-Груп» визнав, що гроші отримані, але повернуті «Благодатний», так як суд замінив ініціюючого кредитора.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на Харківщині банкротять військове держпідприємство «Благодатне».

Коментарі
Додати коментар