До новин

Керівник Apple Кук отримав понад $40 мільйонів від найбільшого продажу акцій за два роки

06 жовтня, 2023
Законодавство
Керівник Apple Кук отримав понад $40 мільйонів від найбільшого продажу акцій за два роки

Головний виконавчий директор Apple Тім Кук продав акції на суму близько 41 мільйона доларів після сплати податків, здійснивши свою найбільшу угоду за більш ніж два роки.

Про це пише Bloomberg.

Згідно з поданою заявою до Комісії з цінних паперів і бірж США, Кук продав 511 тисяч акцій.

За даними агентства, у нього залишилося близько 3,28 мільйона акцій компанії, де він пропрацював вже понад два десятиліття.

Продаж акцій відбувся після того, як Кук погодився на рідкісне скорочення зарплати приблизно на 40% до 49 мільйонів доларів за 2023 рік. У рамках змін у його компенсації, його винагорода акціями, прив'язана до результатів діяльності Apple, збільшиться до 75% цього року з 50% раніше.

Інші керівники Apple також повідомили про продаж акцій, зокрема старші віце-президенти Дейдра О'Брайен і Кетрін Адамс, які продали акцій на суму 11,3 млн дол кожна.

Останній великий продаж акцій Кук здійснив у серпні 2021 року, коли продав акцій Apple на понад 750 млн дол після десятирічного перебування на посаді гендиректора. 

Акції Apple досягли історичного максимуму в липні 2023 року і відтоді знизилися більш ніж на 12% на тлі більш широкого розпродажу технологічних компаній. KeyBanc Capital Markets Inc. знизила рейтинг акцій у вівторок, посилаючись на слабкіші перспективи зростання продажів.

Коментарі
Додати коментар