До новин

Мін’юст ініціював санкції проти власника російської нафтогазової компанії Худайнатова

06 жовтня, 2023
Новини
Мін’юст ініціював санкції проти власника російської нафтогазової компанії Худайнатова

Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкцій до російського бізнесмена Едуарда Худайнатова - власника ВАТ "Незалежна нафтогазова компанія" та колишнім першим віцепрезидентом ПАТ "НК "Роснєфть".

Про це повідомляє пресслужба Мін’юсту.
Відповіде рішення ухвалено 4 жовтня, згідно з передбаченою пунктом 1-1 частиною першою статті 4 Закону "Про санкції", за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача.

Зокрема, йдеться про компанії Todwick Holdings LTD, Cicerone Holding B.V., Bogstone Holding B.V., ТОВ "Альянс Холдинг", ТОВ "Інвест-Регіон", Коларова Івана, Eatongate Holding Limited, ТОВ "Нафтова компанія "Альянс-Україна", ТОВ "Рентойл", ТОВ "Альянсукраїна", ТОВ "Альянс Ойл Україна".

"Відповідачем здійснюється суттєве сприяння в організації матеріально-технічного забезпечення збройної агресії в Україні шляхом постачання підконтрольними йому підприємствами товарно-матеріальних цінностей у вигляді пального на потреби державного оборонного комплексу  Російської Федерації та сплати податків і зборів до державного бюджету країни-агресорки у значних розмірах", – резюмували в Мін’юсті.

Коментарі
Додати коментар