До новин

Нафтогазова компанія Shell вимагає через суд від Greenpeace понад 2 мільйона доларів

14 листопада, 2023
Новини
Нафтогазова компанія Shell вимагає через суд від Greenpeace понад 2 мільйона доларів

Нафтогазова компанія Shell звернулася до лондонського суду з позовом та вимагає від Greenpeace компенсації через багатоденну акцію протесту на судні Boskalis.

Про це пише NOS.

Як зазначає видання, приводом для позову стала акція на борту судна компанії Shell поблизу Канарських островів у січні, коли екоактивісти переслідували його на човнах та піднялися на борт за допомогою мотузок, протестуючи проти буріння свердловин.

У Shell вважають підняття екоактивістів на судно "незаконним і надзвичайно небезпечним". У компанії кажуть, що поважають право на акції протесту, але вони мають бути безпечними та законними.

Тож нафтогазова компанія вимагає компенсувати витрати, пов'язані із затримкою доставки вантажів та гарантуванням додаткової безпеки, а також судові витрати.

За інформацією Reuters, йдеться про компенсацію у розмірі 2,1 млн дол. Однак Shell готова зменшити розміри компенсації до 1,4 млн дол, якщо екоактивісти відмовляться проводити акції протесту на будь-яких об'єктах нафтогазової інфраструктури компанії.

У свою чергу, Greenpeace оголосила, що виконає вимоги лише в тому випадку, якщо британська група Shell скоротить до 2030 року викиди на 45%.

Коментарі
Додати коментар