До новин

"Нафтогаз" отримає від ЄБРР кредит на 200 мільйонів євро

27 листопада, 2023
Новини
"Нафтогаз" отримає від ЄБРР кредит на 200 мільйонів євро

Європейський банк реконструкції та розвитку та НАК "Нафтогаз України" підписали угоду про залучення кредиту на 200 мільйонів євро.

Про це повідомили пресслужби "Нафтогазу" та ЄБРР.

Угоду підписали голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов та керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне 22 листопада.

Це дуже важливий крок для зміцнення енергетичної стійкості нашої країни в умовах війни. Я щиро вдячний ЄБРР та безпосередньо Маттео Патроне за співпрацю та послідовну підтримку України в цей непростий час", – зазначив Олексій Чернишов.

"Ми пишаємося нашою співпрацею з Нафтогазом, який також покращує своє управління та, після труднощів у минулому, успішно завершив реструктуризацію своїх облігацій — ми готові підтримувати їх і надалі", — сказав Маттео Патроне.

"Це дуже важливий крок до зміцнення енергетичної стабільності нашої країни в умовах воєнного часу. Я щиро вдячний ЄБРР та Маттео Патроне за співпрацю та послідовну підтримку України в цей непростий час", – прокоментував Олексій Чернишов.

Зазначається, що це підписання приводить до реалізації угоди, спочатку укладеної в червні на Конференції з відновлення України в Лондоні між президентом ЄБРР Оділем Рено-Бассо та прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. 

Кредитна угода набуде чинності після оформлення державної гарантії.

Коментарі
Додати коментар