До новин

Вища рада юстиції відкрила дисциплінарну справу стосовно судді ВГСУ

20 листопада, 2015
Резонансні справи
Вища рада юстиції відкрила дисциплінарну справу стосовно судді ВГСУ

На засіданні 17 листопада 2015 року Вища рада юстиції відкрила дисциплінарну справу стосовно судді Вищого господарського суду України Станіслава Мирошниченка.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Вищої ради юстиції.

Справу відкрито за зверненням Хмельницької міської ради від 27 травня 2014 року. Крім того, відкрито дисциплінарну справу стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Валерія Швеця за відомостями, викладеними у листі голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Гулька Б.І. від 13 листопада 2014 року.

«Підставою для притягнення суддів до відповідальності стали скарги на дії суддів, зокрема щодо порушення трудової дисципліни та відмови у доступі до правосуддя», – зазначив, коментуючи рішення ВРЮ, голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк.

Таким  чином, на сьогодні ВРЮ відкрила дисциплінарні справи стосовно чотирьох суддів вищих судів.

Нагадаємо, що на засіданні 20 жовтня 2015 року Вища рада юстиції прийняла рішення про відкриття дисциплінарних справ за скаргою Сидоренко А.В. від 26 березня 2014 року стосовно судді Вищого адміністративного суду України Бутенка Володимира Івановича та за скаргою голови Полонської районної ради Хмельницької області Я.Шпега від 09 червня 2015 року стосовно судді ВАСУ Білуги Сергія Володимировича.

У зверненнях громадян ішлося про тривалий (понад 1–2 роки) строк розгляду касаційних скарг  обмеження права заявників на участь у засіданні суду при розгляді касаційної скарги та інші порушення законодавства.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ВРЮ вирішила звільнити 36 суддів.

Коментарі
Додати коментар