До новин

ФГВ працюватиме в новому форматі з початку 2016 року

20 листопада, 2015
Законодавство
ФГВ працюватиме в новому форматі з початку 2016 року

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб перейде на нову організаційну структуру до другого кварталу 2016 року.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

«Для забезпечення ефективної роботи з великим обсягом активів виникла потреба інституційного зміцнення Фонду гарантування вкладів. У цьому напрямку вже зроблені серйозні кроки», - зазначив директор-розпорядник ФГВ Костянтин Ворушилін

Основні зміни в роботі Фонду гарантування вкладів, з врахуванням світової практики, передбачені з 1 січня 2016 року. Їх основне завдання і головна мета - це підвищення ефективності та прозорості процесу виведення неплатоспроможних банків з ринку.

«У зв'язку з цим, у Фонді починається масштабна реорганізація та зміна структури. Консультантами у цьому процесі виступають представники Світового Банку та Міністерства фінансів США», - сказав заступник директора-розпорядника Андрій Оленчик.

Зокрема, триває робота над створенням: департаменту консолідованого продажу майна збанкрутілих банків, департаменту інформаційних технологій, департаменту фінансових розслідувань та підрозділу із захисту прав споживачів та сектору з підвищення рівня фінансової грамотності громадян.

«Перехід на нову організаційну структуру Фонду гарантування буде завершено до другого кварталу 2016 року», - запевнили у Фонді.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, кількість працівників Фонду гарантування вкладів фізосіб збільшать з 200 до 400.

Коментарі
Додати коментар