До новин

Російський Сбєрбанк вирішив збанкрутити мільярдера зі списку Forbes, - ЗМІ

23 листопада, 2015
Банкрутство підприємств
Російський Сбєрбанк вирішив збанкрутити мільярдера зі списку Forbes, - ЗМІ

Сбєрбанк (Росія) зажадав визнати банкрутом власника будівельної компанії СУ-155 Михайла Балакіна, що займає 50-е місце в списку найбагатших росіян.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК.

Заява про особисте банкрутство Балакіна надійшло до Арбітражного суду Москви 21 жовтня 2015, випливає з картки справи в базі Вищого арбітражного суду.

Заявником виступила дочірня структура Сбєрбанку Росії - Волго-В'ятський банк.

9 листопада суд прийняв рішення про залишення справи без дій на тій підставі, що до заяви не додана виписка з єдиного державного реєстру індивідуальних підприємців про наявність або про відсутність у громадянина статусу індивідуального підприємця.

Нову заява з відсутніми довідками позивач повинен подати до 11 грудня, пише видання.

Представник Сбєрбанку підтвердив факт відповідного звернення до суду, зазначивши, що суперечку можна врегулювати в досудовому порядку.

Про проблеми одного з найбільших девелоперів країни стало відомо в кінці 2014 року, коли влада Підмосков'я пред'являли компанії претензії у зв'язку із заборгованістю по оренді землі в розмірі близько 1 млрд руб.

Тоді ж до суду почали надходити позови від інших кредиторів, серед позивачів - банки «Глобекс», ВТБ, Банк Москви і Росбанк, Главгосстройнадзор Московської області, податкова інспекція, а також ряд компаній і фізичних осіб.

До квітня 2015-го відносно СУ-155 було подано 18 заяв про банкрутство компанії, у тому числі від Сбєрбанку.

У 2015 році журнал Forbes оцінив особистий статок Михайла Балакіна в 1,7 млрд доларів  - це відповідає 50 місцю в рейтингу «Найбагатші бізнесмени Росії».

Коментарі
Додати коментар