До новин

Великі компанії стурбовані ймовірною затримкою виплат кредиторам через позицію МВФ

26 лютого, 2024
Новини
Великі компанії стурбовані ймовірною затримкою виплат кредиторам через позицію МВФ

Низка великих українських компаній занепокоєна можливою затримкою виплат за євробондами та кредитами через невизначеність із придбанням валюти і перерахуванням за кордон.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", це пов’язано з листом МВФ на адресу НБУ.

Раніше повідомлялось, що Кабмін попросив Нацбанк дозволити "ВФ Україна", ДТЕК, "Метінвесту", "Інтерпайпу" і "Кернел" та іншим великим компаніям платежі за євробондами з України.

Зазначається, що глава місії МВФ в Україні Гевін Грей надіслав листа українській владі у зв'язку зі зверненням уряду до НБУ з проханням дозволити продаж валюти великим українським компаніям і холдингам і подальше її перерахування для розрахунків за єврооблігаціями і з західними кредиторами.

Співрозмовники агентства, у МВФ сумніваються, що такий індивідуальний підхід відповідає Стратегії пом'якшення валютних обмежень, затвердженої Нацбанком влітку минулого року на виконання зобов'язань за програмою розширеного фінансування EFF.

Також одне з джерел додало, що занепокоєння у Фонді також викликає досить значна сума можливих виплат і можливий вплив таких рішень на майбутні переговори України щодо реструктуризації суверенних єврооблігацій із комерційними кредиторами.

Коментарі
Додати коментар