До новин

Суд вирішив приховати інформацію про хабарі прокурорам та суддям

07 грудня, 2015
Резонансні справи
Суд вирішив приховати інформацію про хабарі прокурорам та суддям

Жовтневий суд Харкова відмовився вплинути на прокуратуру міста і змусити її внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про «хабарі для прокурорів і суддів», які, згідно судового позову, збиралися заплатити цим чиновникам топ-менеджери місцевого підприємства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Відповідно до даних, викладених в ухвалі Жовтневого райсуду Харкова від 25 листопада 2015 року, суд розглянув скаргу місцевої жительки на бездіяльність прокурора Жовтневого району Харкова, оскільки той не вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинені злочини.

Приводом для позову стала інформація позивача про злочин, скоєних керівництвом АТ «Красный октябрь» – невиконання судових рішень по цивільному спору про виділення жилого приміщення і введення суду в оману.

Спочатку, 4 листопада, скарга була задоволена, і суд зобов'язав внести відповідні відомості до ЄРДР, вирішити питання про початок досудового розслідування.

Через два тижні прокурор виконав вимоги суду. Однак, на думку скаржниці, при цьому він не вніс до ЄРДР всі наявні в її заяві відомості. Мова йде про копії платіжних документів «Красного октября», пов'язані з перерахуванням коштів компанії посадовим особам підприємства в 2012-2015 роках для їх подальшої передачі в якості хабара прокурорам, суддям, іншим особам, а також із сумою завданих збитків на 1, 2 млн гривень.

Прокурор проти задоволення скарги заперечував, наполягаючи, що у Єдиний реєстр досудових розслідувань було внесено всі необхідні відомості.

Суд, враховуючи, що зараз триває досудове слідство, а викладені вимоги вже були предметом розгляду судами, вважав, що скарга задоволенню не підлягає. Слідчим суддею у справі був Микола Федюшин.

Коментарі
Додати коментар