До новин

Керівники Одеського припортового судитимуться з Саакашвілі

11 грудня, 2015
Резонансні справи
Керівники Одеського припортового судитимуться з Саакашвілі

АТ «Одеський припортовий завод» буде подавати позов до суду про захист ділової репутації через неправдиву інформацію з боку голови Одеської обласної адміністрації Міхеїла Саакашвілі.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ОПЗ.

Заступник директора ОПЗ Микола Щуриков стверджує, що розгорнута Саакашвілі кампанія проти ОПЗ «порочить підприємство не тільки в Україні, але і за кордоном, і вже призвела до збитків на мільйони гривень».

Щуриков упевнений, що Саакашвілі відлякує західних інвесторів і відкриває шлях для покупки заводу російським капіталом через підставні структури.

Директор ОПЗ зазначив, що договір з австрійською компанією «Антра» з постачання природного газу за давальницькою схемою дав можливість Одеському припортовому заводу отримати прибуток і повністю заповнити потужності в листопаді 2015 року.

«Вся робота з давальницькою продукцією, прописана в договорі, дуже прозора, там немає можливості для маніпуляцій», - запевняє Щуриков.

Він також наголосив, що співпраця лише з «Нафтогазом» призвела б до 14 мільйонів гривень збитків.

Щуриков повідомив подробиці згаданого договору з «Антрою»:

«Вартість послуг, які «Антра» сплатила заводу з переробки давальницької природного газу в аміак становить 39,8 дол. США/т, карбамід - 62,0 дол. США/т. І це тільки вартість переробки. Крім цього, на плечі «Антри» також покладена компенсація всіх супутніх витрат і зборів всередині України (з урахуванням ПДВ). Так, наприклад, в обов'язки «Антри» за договором, входила компенсація оплати транспортування газу по території України. А це 36 дол. США за кожні 1000 м3 природного газу».

Також Щуриков повідомив, що за дорученням прем'єр-міністра України від 29 вересня 2015 року створена робоча група з перевірки фінансово-господарської діяльності ОПЗ, до складу якої увійшли представники Держфінінспекції України, Регіонального відділення Фонду держмайна по Одеській області, Антимонопольного комітету України. Робоча група почала роботу в ОПЗ з 7 грудня 2015 року.

Щодо звинувачень з боку прокуратури Одеської області про збитки у розмірі 4 млрд гривень від контракту ОПЗ з гонконгською компанією, Щуриков стверджує, заява про нібито 4 млрд гривень збитків бюджету України – вигадка.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Чумак звинувачує Кононенка в доведенні ОПЗ до банкрутства.

Коментарі
Додати коментар