До новин

Прокуратура оскаржує визнання суднобудівного заводу «Океан» банкрутом

15 грудня, 2015
Резонансні справи
Прокуратура оскаржує визнання суднобудівного заводу «Океан» банкрутом

Прокуратура Миколаївської області в апеляційному порядку оскаржує постанову господарського суду щодо визнання ПАТ «МСЗ «Океан» банкрутом.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі відомства.

«З метою захисту інтересів держави та громадян, яким своєчасно не виплачено заробітну плату, прокуратурою забезпечується участь у розгляді господарським судом області справи про банкрутство ПАТ «МСЗ «Океан», - зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, 25 листопада постановою госпсуду «Океан» визнаний банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатора. Це рішення прийнято судом за результатами розгляду клопотання голови комітету кредиторів, кредиторські вимоги якого на даний час оскаржені.

Сума грошових вимог товариства становить 1,5 млрд гривень, що перевищує 65% від загальної суми кредиторських вимог, тому більшість голосів на засіданні комітету кредиторів та зборах кредиторів належить цьому товариству.

«Разом з тим, грошові вимоги товариства, яке очолює комітет кредиторів, виникли на підставі договору купівлі-продажу цінних паперів, котре в судовому порядку  визнано недійсним. При цьому, Верховним Судом України зазначено, що цей договір не відповідає вимогам закону та спрямований на безпідставне створення домінуючого кредитора – вказаного товариства у процедурі банкрутства. У зв’язку з цим, ухвала господарського суду Миколаївської області, якою визнано кредиторські вимоги  цього товариства, переглядається за нововиявленими обставинами. Отже, рішення суду про визнання ПАТ «МСЗ «Океан» банкрутом є передчасним», - впевнені у прокуратурі.

Ураховуючи це, прокуратурою області внесено апеляційну скаргу на рішення суду щодо визнання «Океану» банкрутом.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ліквідацію «Океану» погодила скандальна суддя, до роботи якої є питання.

Коментарі
Додати коментар