До новин

Екс-банкір «Юри Єнакіївського» вирішив не стягувати 208 млн з залізничників

17 грудня, 2015
Резонансні справи
Екс-банкір «Юри Єнакіївського» вирішив не стягувати 208 млн з залізничників

Компанія «Інтертрансконсалтинг» з орбіти банку «Союз» відомого бізнесмена Сергія Дядечко передумала стягувати 208 мільйонів гривень з ДП «Укрзалізничпостач» за ніби-то поставлену раніше продукцію.

Про це повідомляється у сюжеті Надії Бурдей в телепрограмі «Наші гроші», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Перше судове засідання за цією справою відбулось 16 листопада у Господарському суді Києва. За декілька хвилин до початку другого засідання позивач забрав свою заяву і просив суд залишити справу без розгляду.

Борг перед постачальниками виник у 2013 році. Тоді «Укрзалізничпостач» за результатами тендерів уклав 26 договорів на постачання товарів і послуг для «Укрзалізниці». Державне підприємство не змогло відразу оплатити послуги та товари – і замість нього гроші заплатили банк «Союз» та факторингова компанія «Інтертопресурс». У 2014 році  «Союз» переуступив «Інтертопресурсу» всі права вимоги боргу до залізничників.

В серпні 2015 року суд визнав компанію «Інтертопресурс» банкрутом.

Після ліквідації «Інтертопресурсу» до суду звернулась фірма «Інтертрансконсалтинг», і намагалась стягнути з «Укрзалізничпостача» вже не 115 млн грн., а 208 мільйонів. Позивач зазначає, що «Інтертопресурс» переуступив йому право вимоги. Хоча переуступка та донарахування не можуть проводитись без узгодження із боржником. Залізничники у офіційній відповіді на запит зазначають, що такої згоди не надавали.

Всі задіяні у спробі стягнути кошти компанії так чи інакше пов’язані із банком «Союз». У свою чергу Сергій Дядечко був віце-президентом «Родовід-банку», коли він контролювався структурами Юрія Іванющенка.

Коментарі
Додати коментар