До новин

В «АТБ» заявили про сплановану рейдерську атаку на компанію

24 грудня, 2015
Резонансні справи
В «АТБ» заявили про сплановану рейдерську атаку на компанію

На найбільшу мережу супермаркетів «АТБ-маркет» здійснюється рейдерська атака.

Про це йдеться в офіційній заяві прес-служби компанії, зробленій на проведеній 22 грудня прес-конференції, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Мова йде про спроби «рейдерського захоплення компанії з використанням шахрайських схем і судових маніпуляцій».

Як зазначила Ганна Лічман, керівник прес-служби «АТБ-маркет», в серпні 2015 року Київський Господарський суд був поданий позов від «Продекспорт-2009» (виробник снекової продукції S. Group) на суму понад 110 млн гривень на стягнення заборгованості з тов «АТБ-маркет» за поставлений, але нібито неоплачений товар.

За словами юрисконсульта «АТБ-маркету» Сергія Дорогина, дізнавшись про поданому позові, компанія підключила зовнішніх аудиторів для перевірки бухгалтерської документації. В результаті чого були отримані 3 експертні висновки, що з боку АТБ ніяких порушень немає, і позивач використовує явно шахрайські схеми, намагаючись стягнути неіснуючу заборгованість.

«У підтвердження цього, можу навести кілька фактів. Відразу ж, після подачі позову, компанія ТОВ «Продекспорт-2009» змінює засновника на особу, яка перебуває на території непідконтрольної Україні в р. Макіївка», - зазначив Дорогин.

Також, за його словами, ще через кілька днів «Продекспорт-2009» продало право вимоги спірного боргу третій особі за мінімальну суму без проведення будь-яких експертиз, що також наводить на думки, що позивач у випадку невдалої спроби рейдерської перестраховується і «замітає сліди». Про сплановану рейдерську атаку говорить той факт, що «Продекспорт-2009», маючи Дніпропетровську реєстрацію знаходить спосіб подати позов в Києві, в «потрібний» суд, який виносить рішення, що задовольняє інтересам позивача.

За словами юрисконсульта, у світлі вищевикладених матеріалів та з метою належної оцінки незаконним діям керівництва і представників «Продекспорт-2009», «АТБ-маркет» звернулося з відповідною заявою до Прокуратури Дніпропетровської області, за фактом якого правоохоронними органами було відкрито кримінальну виробництво. З боку представників «Продекспорт-2009» на даний факт пішла негайна реакція, яка полягала в зміні вже і керівника підприємства (оскільки керівник підприємства несе всю відповідальність за діяльність підприємства) та його новим директором стає все той же житель міста Макіївки Донецької області (територія тимчасово не підконтрольна Україні) який раніше став засновником «Продекспорт-2009»

У ході слідства було ініційовано проведення податкових перевірок обох сторін конфлікту, конкретно по їх взаємин.  Під час такої перевірки «АТБ-маркет» надійшла інформація, про неможливість проведення аналогічної процедури в «Продекспорт-2009» через відсутність даного підприємства за місцем реєстрації (т. е. відсутність як самого підприємства, так і його керівних органів), - підбив підсумки Дорогин.

За словами прес-служби «АТБ-маркет», підприємство піддається рейдерським діям. Раніше групою депутатів був ініційований законопроект про націоналізацію «АТБ», з причини нібито співпраці власників мережі з сепаратистами. Незабаром більшість депутатів відкликали свої підписи, так як МВС та СБУ підтвердили непричетність підприємства до сепаратистам. Один з авторів законопроекту депутат Вітко навіть публічно вибачився в ЗМІ перед колективом «АТБ» та керівництвом мережі. Як заявив Вітко, скандальний законопроект був ініційований депутатом Верховної Ради Сергієм Рибалкою. Саме з іменем цього депутата пов'язують компанію «Продекспорт-2009», яка зараз намагається відсудити неіснуючий борг у «АТБ».

Коментарі
Додати коментар