До новин

Нафтогазові компанії США банкрутують найбільшими темпами з часів кризи

28 грудня, 2015
Банкрутство підприємств
Нафтогазові компанії США банкрутують найбільшими темпами з часів кризи

Банкрутства серед нафтових і газових компаній США досягли квартальних рівнів, які в останній раз спостерігалися під час кризи 2008-2009 років.

Про це свідчить статистика Федерального резервного банку (ФРБ) Далласа, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на публікацію Bloomberg.

Дев’ять американських нафтових і газових компаній із загальним боргом близько $2 млрд подали заяви на банкрутство в четвертому кварталі 2015 року.

«Зниження цін на нафту завдало значних фінансових збитків виробникам нафти і газу в США. Зокрема, багато компаній зіткнулися з більш високими виробничими витратами, ніж їхні закордонні конкуренти», — йдеться у пояснювальній записці, яку склали економісти ФРБ Далласа.

Експерти вважають, що при збереженні нинішніх ринкових тенденцій в 2016 році хвиля банкрутств лише посилиться.

Згідно інформації ФРБ Далласа, з середини 2014 року рівень зайнятості в американській нафтогазовій галузі впав на 70 тис. робочих місць.

Варто зауважити, що подібна статистика цікава з точки зору прогнозування подальших перспектив видобутку нафти і газу в сланцевих родовищах США у нових цінових реаліях. Поки що кількість банкрутств у галузі не можна назвати критичною, однак новий виток падіння цін на нафту, який прогнозують багато експертів, може стати серйозним випробуванням навіть для найбільш фінансово стійких підприємств.

Коментарі
Додати коментар