До новин

Ощадбанк позивається до Сбербанку Росії

18 січня, 2016
Резонансні справи
Ощадбанк позивається до Сбербанку Росії

Ощадбанк подав позов до Господарського суду міста Києва щодо незаконного перейменування української «дочки» Сбербанку Росії у Сбербанк.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Ощадбанку.

«Ощадбанк наполягає на незаконності перейменування української «дочки» Сбербанку Росії в Сбербанк, і заявляє про порушення прав інтелектуальної власності. Про це йдеться в позові Ощадбанку до Господарського суду Києва, який було подано 15 січня 2016 року», - зазначили у фінустанові.

В Ощадбанку вважають, що Сбербанк РФ незаконно використовує торговельну марку «Сбербанк», єдиним законним власником якої на території України є Ощадбанк (свідоцтво №82116 від 10.09.2007 року).

Крім того, Ощадбанк є також єдиним законним власником виключних майнових прав на такі торговельні марки: «Ощадбанк» (свідоцтво № 34083 від 15.08.2003 р.), «Oschadbank» (свідоцтво № 204088 від 25.09.2015 р.) та ін.

«Перейменування Сбербанку Росії в Сбербанк незаконне, тому ми звернулись до суду. І не тільки щоб захистити інтереси Ощадбанку, але й інтереси мільйонів українців. Вважаємо неприпустимим намагання Сбербанку Росії таким шляхом приховати країну походження акціонерного капіталу. Хоч і розумію мотиви, адже Росія на офіційному рівні Верховною Радою України визнана країною-агресором. Все це відповідним чином вливає на поведінку клієнтів та може ввести їх в оману, адже ще з радянських часів певна кількість споживачів досі називає Ощадбанк Сбербанком. Ми не можемо ігнорувати і не поважати інтереси цих людей, які протиправними діями Сбербанку можуть бути введені в оману», - прокоментував позов голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Ощадбанк став найбільш збитковим.

Коментарі
Додати коментар