До новин

Прокуратура посприяла припиненню справи про банкрутство Первомайського гранітно-щебеневого кар’єру

19 січня, 2016
Резонансні справи
Прокуратура посприяла припиненню справи про банкрутство Первомайського гранітно-щебеневого кар’єру

Провадження у справі про банкрутство підприємства «Первомайський гранітно-щебеневий кар’єр» припинено госпсудом за клопотанням прокурорів.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

«За участі прокуратури Миколаївщини у справі про банкрутство «Первомайського гранітно-щебеневого кар’єру» не допущено порушення інтересів держави. За принципової позиції прокуратури Миколаївської області провадження у справі про банкрутство підприємства припинено», - сказали у відомстві.

В прокуратурі уточнили: законодавство України визначає, що справи про банкрутство гірничих підприємств, у статутних капіталах яких частка держави становить не менше ніж 25%, не порушуються.

«З метою попередження порушення інтересів держави прокурором ініційовано вступ у справу про банкрутство. Господарським судом Миколаївської області підтримано позицію прокуратури щодо припинення провадження у справі про банкрутство зазначеного підприємства. До цього суди вищих інстанцій, погодившись із доводами прокуратури, скасували ухвалу господарського суду, якою затверджено план санації «Первомайського гранітно-щебеневого кар’єру», - зазначають у прес-службі.

Крім того у відомстві нагадали, що наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому відносно посадових осіб підприємства та суб’єктів господарювання, які зловживаючи своїм службовим становищем, підготували та уклали господарські договори та інші документи з метою створення фіктивної кредиторської заборгованості для заволодіння майном та дозвільними документами кар’єру, що є загальнодержавною власністю України із розміром статутного капіталу понад 19 млн гривень.

Коментарі
Додати коментар