До новин

Під прикриттям банкрутства на Одеському НПЗ зміниться власник, - адвокат

19 січня, 2016
Банкрутство підприємств
Під прикриттям банкрутства на Одеському НПЗ зміниться власник, - адвокат

Адвокат Ростислав Кравець вважає, що банкрутство Одеського НПЗ розпочато з метою зміни власника підприємства і заволодіння активами.

Про це він заявив в ефірі радіостанції «Голос Столиці», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Юрист упевнений, що задіяну схему можна втілити лише із залученням адмінресурсу.

«Ця Тема спливає з політичної точки зору, з точки зору стягнення яких штрафів з Одеського НПЗ, який в свій час був придбаний групою компаній олігарха Курченко. На сьогоднішній момент мова йде про те, що в НПЗ достатньо активів, і ці активи під виглядом банкрутства хтось хоче відібрати собі. Процедура банкрутства відбувається так: буде створено раду кредиторів, буде визначена, можливо, процедура санації, з'явиться санаторію, який візьме на себе зобов'язання по виплаті цих боргів і, відповідно, отримає право на активи НПЗ. Тому кількість зацікавлених осіб тут може бути досить великою. Але можу сказати однозначно, що без адміністративного ресурсу здійснити дану схему відчуження та зміни власності Одеського НПЗ під виглядом банкрутства неможливо», - зазначив експерт.

Він також визнав, що важко уточнювати обсяги коштів, які завод заборгував кредиторам.

«Я не думаю, що заборгованості складають значні суми. Фактично, для початку банкрутства досить суми заборгованості трохи менше 400 тисяч гривень. І для такого великого НПЗ навіть 400 тис. гривень - смішна сума. При цьому активів на цьому заводі досить багато, і подібними схемами свій час досить часто зловживали певні рейдери, які намагалися змінити власника, відібравши все майно у підприємства. Вже два роки правоохоронці розслідують контрабанду нафтопродуктів на Одеському НПЗ, також обіцяли провести відкритий конкурс з реалізації цих нафтопродуктів», * нагадав Кравець.

Він додав, що особи, які намагаються продати ці контрабандні продукти, на цих схемах непогано заробили, оскільки два роки держава розслідує справу, проте вона досі не передана до суду. Саме це, на думку юриста, свідчить про наявність корупційної складової даної історії.

Кравець також висловив думку, що підприємство повинне працювати на благо держави.

« Просто потрібно встановити однозначну контроль за його діяльністю. Одеський НПЗ реально може приносити сотні мільйонів гривень прибутку, в той час як продати його можна за мільярд. Фактично, це прибуток, завод отримує за півроку. І все це буде проїдено на пенсії і зарплати без будь-яких позитивних зрушень для економіки і в цілому для держави», - резюмував він.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, порушено справу про банкрутство Одеського НПЗ.

Коментарі
Додати коментар