До новин

ГПУ знов домагається заборони приватизації НДІ електромеханічних приладів

19 січня, 2016
Резонансні справи
ГПУ знов домагається заборони приватизації НДІ електромеханічних приладів

Заступник генерального прокурора України Віталій Касько подав позов до окружного адміністративного суду Києва з метою заборонити приватизацію ПАТ «НДІ електромеханічних приладів».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду держмайна України.

За даними Фонду, позов містять вимоги визнати протиправними дії ФДМУ по виключенню «НДІ електромеханічних приладів» з переліку стратегічних об'єктів державної власності, визнати протиправною та скасувати постанову Кабінету міністрів №271 від 12 травня 2015 року в частині, що стосується включення підприємства до переліку об'єктів, що підлягають приватизації.

Станом на 18 січня 2016 року ФДМ не отримував рішення суду про призначення справи до розгляду, проте він продовжує підготовку ПАТ «НДІ електромеханічних приладів» до повторної приватизації.

Нагадаємо, 30 вересня 2015 року ФДМУ провів конкурс з продажу 94,443% акцій збиткового ПАТ «НДІ електромеханічних приладів», в результаті якого переможцем було визначено ПРАТ «Вентиляційні системи». Сума операції оцінювалася в 16 млн гривень.

Пізніше, 7 жовтня 2015 року, Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження і почала слідчі дії за фактом продажу Фондом військового підприємства.

У зв'язку з цим наказом ФДМ від 30 жовтня 2015 року скасував результати проведеного конкурсу. Голова Фонду Ігор Білоус заявляв про проведення повторної оцінки майна підприємства за новою методикою з урахуванням вартості земельних ділянок.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, наприкінці грудня 2015 року ГПУ визнала законним продаж збиткового НДІ електромеханічних приладів тоді слідче управління Головної військової прокуратури винесло постанову про закриття кримінального провадження щодо приватизації пакета акцій НДІ.

Коментарі
Додати коментар