До новин

Виробнику олії «Сонячна долина» загрожує банкрутство через 500 млн боргу

20 січня, 2016
Банкрутство підприємств
Виробнику олії «Сонячна долина» загрожує банкрутство через 500 млн боргу

Господарський суд Одеської області 28 грудня 2015 року порушив провадження у справі про банкрутство ПАТ «Одеський олійножировий комбінат», який є одним з найбільших масложирових підприємств України.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідне оголошення на сайті Вищого госпсуду України.

Ініціюючим кредитором виступило ТОВ «Ленинталь».

Причина порушення провадження у справі про банкрутство емітента — вимоги кредитора погасити заборгованості в сумі 501,809 тис.гривень.

Суд призначив Арбітражним керівником заявника від ТОВ «Ленинталь» Дениса Черненко.

Нагадємо, Одеський ОЖК виробляє і постачає на промисловий і споживчий ринок маргарини, кулінарні, кондитерські жири, олію і майонез під торговою маркою «Сонячна долина».

У 2014 році завод скоротив чистий збиток на 8.4% до 123,019 млн гривень, а чистий дохід компанії зріс на 6% — до 71 млн гривень, валовий прибуток — більш ніж вдвічі - до 14,965 млн гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, з 26 грудня по 1 січня ВГСУ оголосив про початок банкрутства 12 підприємств, серед яких і Одеський олійножировий комбінат.

Коментарі
Додати коментар