До новин

Асоціація правників вважає, що влада зволікає із звільненням корумпованих суддів

20 січня, 2016
Резонансні справи
Асоціація правників вважає, що влада зволікає із звільненням корумпованих суддів

Асоціація правників України звернулася до Верховної Ради та президента України з запитом щодо стану звільнення суддів, які виносили неправосудні рішення щодо учасників масових акцій протесту у 2013-2014 роках, адже вважає неприпустимим зволікання з вирішенням питань притягнення винних суддів до відповідальності.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Асоціації.

«У період з 1 жовтня 2015 року по 25 грудня 2015 року Вища рада юстиції внесла  подання Верховній Раді України та Президенту України про звільнення за порушення присяги 24 суддів. Станом на 16 січня 2016 року Президент України підтримав подання Вищої ради юстиції про звільнення лише одного судді. З огляду на це, Асоціація правників України звернулася до Верховної Ради та Президента України з запитом щодо стану підписання відповідних постанов та указів», - зазначають правники.

Також Асоціація звернулася до колег – народних депутатів з проханням направити депутатські звернення на ім’я уповноважених органів з пропозицією невідкладно вирішити питання звільнення суддів, які порушили присягу.

«Асоціація правників України вважає неприпустимим зволікання з вирішенням питань притягнення винних суддів до відповідальності і закликає державні органи та посадових осіб діяти відповідно до повноважень та вчиняти всі необхідні дії, передбачені законодавством, з метою забезпечення очищення судової влади», - наголосили у прес-службі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Асоціація правників закликала КС зробити відкритими слухання щодо зміни Конституції.

Коментарі
Додати коментар