До новин

Антикорупційне бюро взялося за «Артемсіль» через непрозорі схеми реалізації

27 січня, 2016
Резонансні справи
Антикорупційне бюро взялося за «Артемсіль» через непрозорі схеми реалізації

Національне антикорупційне бюро почало розслідування проти топ-менеджменту компанії «Артемсіль», підозрюючи їх в обслуговуванні інтересів перекупників.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Те, що НАБУ розпочало таке розслідування, стало відомо з ухвали Солом'янського суду.

Згідно з судовими матеріалами, детективи Бюро розслідують факти зловживання посадовими особами держпідприємства «Артемсіль», що призвело до тяжких наслідків.

Встановлено, що в 2014-2015 роках ДП «Артемсіль» реалізовувало сіль не кінцевим користувачам, приватним посередницьким підприємствам, зокрема:

«Торговий Дім Артемсіль»

«Торговий Дім Укрснабресурс»

«К-2» Інвестмент»

«Укрсільінвест»

«Торговий дім Плюс»

«Укрпродукт»

«Трітек Груп»

«Торговий Дім Біарріц»

«Костанзо»

«Ліма-Соль»

«Сіль України»

«Артемсіль Регіони-СК»

Як дізналися слідчі, зазначені підприємства скуповували сіль на «Артемсолі», а потім через тендерні процедури перепродували державним та комунальним підприємствам за завищеною вартістю. В середньому, в 1,96 рази вище.

У грошовому еквіваленті розмір збитку державним і комунальним підприємствам у вигляді необґрунтовано завищеної вартості склав більше 37 млн гривень.

Керівники держкомпанії підозрюються у зловживанні службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для представників приватних підприємств-посередників.

Нагадаємо, ДП «Артемсіль» - найбільше підприємство з видобутку та реалізації повареної солі (NaCl) на території Центральної та Східної Європи. Виробничі потужності ДП «Артемсіль» знаходяться в Соледарі (Донецька обл). Підприємство експортує продукцію в 22 країни.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Антикорупційне бюро розслідує дії посадових осіб Східного гірничо-збагачувального комбінату.

Коментарі
Додати коментар