До новин

Сбербанк просить суд визнати банкрутом організатора блокади Криму

02 лютого, 2016
Резонансні справи
Сбербанк просить суд визнати банкрутом організатора блокади Криму

До Московського арбітражного суду подано позови до Ленура Іслямова і його дружини на 1,16 млрд руб. кожен, ці позови можуть бути пов'язані з кредитом, виданим Сбербанком одній з компаній жінки Іслямова.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК.

Сбербанк  подав в Арбітражний суд Москви позови про визнання банкрутом бізнесмена і одного з організаторів блокади Криму Ленура Іслямова і його дружини Ельвіри. В матеріалах суду повідомляється про два позови (про визнання банкрутом Ленура Іслямова і Ельвіри Ислямової) на 1,16 млрд рублів кожен, поданих Сбербанком 28 січня 2016 року.

Колишній тимчасовий керівник підконтрольної дружині Іслямова компанії «Квінгруп» (дистриб'ютор автомобілів в Росії та Казахстані) Роман Сінченко, позови можуть бути пов'язані з кредитом, виданим Сбербанком компанії.

«Кредит був виданий під заставу автомобілів або незнижувального залишку товарів. Під цей кредит як поручителів були залучені сам Іслямов і, ймовірно, його дружина. З цим пов'язані позови з питань банкрутства: визнати Іслямова банкрутом необхідно для того, щоб стягнути його особисте майно, а це частки в компаніях, не тільки російських, але й закордонних», — пояснив Сінченко.

«Банк здійснює стягнення заборгованості за кредитами, виданими ТОВ «Квингрупп», щодо якого третьою особою була ініційована процедура банкрутства. Крім самого суспільства, вимоги пред'явлені і до поручителів Іслямова, які є бенефіціарами бізнесу. Конструктивних пропозицій про врегулювання ситуації від них не надійшло, тому банк скористався наданим законом правом і 28 січня 2016 року подав заяви про їх банкрутство», зазначили Сбербанку.

Коментарі
Додати коментар