До новин

За позовом ВТБ Банку заарештовано 380 млн грн агрохолдингу «Креатив»

05 лютого, 2016
Банкрутство підприємств
За позовом ВТБ Банку заарештовано 380 млн грн агрохолдингу «Креатив»

Господарський суд Києва заарештував 380,712 млн грн ПАТ «Креатив» за позовом ВТБ Банку.

Про це йдеться в ухвалі суду від 26 січня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як випливає з матеріалів справи, у січні 2016 ВТБ Банк звернувся до суду з вимогою зобов'язати компанію «Інвестиційний капітал Україна» (ICU) виконати розпорядження на виконання облікової операції отримання/поставки цінних паперів від 26 жовтня 2015 року про стягнення з ПАТ «Креатив» на користь позивача заборгованості в сумі 380,7 млн грн.

«Позовні вимоги обґрунтовані тим, що «Креатив» у порушення виданого проспекту емісії не здійснив достроковий викуп випущених облігацій серії В, в результаті чого виникла заборгованість 380,7 млн грн», - йдеться в документі.

Банк просить суд стягнути з агропідприємства зазначену суму, судове засідання з цього питання відбудеться 8 лютого. В якості забезпечення позову фінустанова попросила заарештувати зазначену суму, в зв'язку з складною фінансовою ситуацією у «Креативі».

«Заяву ПАТ «ВТБ Банк» про забезпечення позову задовольнити. З метою забезпечення позову до набрання рішенням законної сили накласти арешт на грошові кошти ПрАТ «Креатив», в межах суми позову, а саме в межах 380 711 660 гривень», - йдеться в ухвалі.

Група «Креатив» - один з найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом жирів і маргаринів, соняшникової олії і шроту, соєвого шроту та олії, біопаливних пеллет, а також сільським господарством - рослинництвом і тваринництвом.

До серпня 2015 компанія належала Станіславу Берьозкіну і Юрію Давидову. У серпні компанія була виставлена на продаж через борги - станом на кінець березня 2015 борг групи становив 605 млн доларів.

Наприкінці серпня компанія змінила акціонерів - керуючим акціонером компанії став Рисбек Токтомушев, який раніше працював в агрохолдингу «Кернел», що належить Андрію Варевскому.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на агрокомпанію «Креатив» відкрили справу за привласнення коштів банку.

Коментарі
Додати коментар