До новин

Керівники ліквідованої фірми підозрюються у привласненні $41 млн Чорноморського пароплавства

08 лютого, 2016
Резонансні справи
Керівники ліквідованої фірми підозрюються у привласненні $41 млн Чорноморського пароплавства

Службові особи ПрАТ судноплавна компанія «Сі Трайдент», що перебуває у стані припинення, підозрюються у привласненні понад $41 млн Чорноморського морського пароплавства з 2007 по 2012 рік.

Про це йдеться у відповідній судовій ухвалі, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація

ПрАТ СК «Сі Трайдент» було створене на виконання постанови Кабміну №1181 від 03.07.1999 про виведення Чорноморського морського пароплавства з фінансово-економічної кризи. Метою діяльності компанії було забезпечити ефективну експлуатацію морських торгівельних суден, переданих Міністерством інфраструктури у власність «Сі Трайденту».

При цьому діяльність «Сі Трайденту» було віднесено до відомостей, що становлять державну таємницю.

У 2013 році пройшла міжвідомча перевірка фінансово-господарської діяльності іноземних компаній, що входили до сфери управління «Сі Трайденту» за 2006-2012 рр. У 2013 році таку перевірку доручив провести Кабмін.

У ході перевірки було встановлено, що внаслідок викривлення даних звітів фінансово-господарської діяльності щодо отриманого чистого прибутку іноземних компаній відповідальними службовими особами привласнено понад $41 млн, і державний бюджет недоотримав понад $12 млн дивідендів за 2007-2012 роки».

19 вересня 2014 року Мінінфраструктури видало наказ про ліквідацію «Сі Трайденту». Наразі компанія перебуває у стані припинення.

У квітні 2015 року було порушено кримінальне провадження за фактом розтрати службовими особами Міністерства інфраструктури та компанії «Сі Трайдент» державного майна в особливо великих розмірах під час незаконного відчуження морських торгівельних суден. Досудове розслідування проводить Національне антикорупційне бюро України.

Акти перевірок «Сі Трайденту», у тому числі дані вказаної перевірки, у квітні 2014 року були передані до Державного архіву м. Києва. Суд надав детективам Національного антикорупційного бюро доступ до цих актів.

З липня 1997 по грудень 1999 рр прем’єр-міністром України був Валерій Пустовойтенко. Першим керівником «Сі Трайденту» був Валерій Миронюк. Він очолював компанію до 2003 року.

Суд постановив надати дозвіл групі детективів Національного антикорупційного бюро України на тимчасовий доступ до речей та документів товариства  із додатками міжвідомчої перевірки фінансово-господарської діяльності відповідних іноземних компаній, що входили до сфери управління ПрАТ СК «Сі Трайдент», за 2006-2012 роки, який знаходиться у володінні Державного архіву м.Києва з можливістю вилучення вказаних докуметнів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Антикорупційне бюро підозрює проблемний СхідГЗК у завданні державі $20 млн збитків.

Коментарі
Додати коментар