До новин

Суд зобов'язав гонконгську «прокладку» виплатити ДПЗКУ $6,9 млн

09 лютого, 2016
Резонансні справи
Суд зобов'язав гонконгську «прокладку» виплатити ДПЗКУ $6,9 млн

Господарський суд Києва прийняв рішення стягнути з гонконгської компанії Sonders Trading K/S Co 6,9 млн доларів на користь ВАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Про це йдеться в рішенні господарського суду міста Києва від 18 січня поточного року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як випливає з матеріалів справи, 1 листопада 2013 року «Державна продовольчо-зернова корпорація України» уклала договір з Neslot Limited про продаж кормової кукурудзи і вже в січні 2014 року українська корпорація поставила даній компанії кукурудзи на суму 5,3 млн доларів.

7 березня 2014 року ДПЗКУ, Neslot Limited і Sonders Trading K/S Co., Limited уклали угоду, за якою платником за товар була визначена гонконгська компанія.

Але оплата за кукурудзу так і не надійшла і українська компанія подала позов до суду. Судом було встановлено, що ДПЗКУ поставила 26,9 тис. тонн кукурудзи на суму 5,299 млн доларів, та китайська сторона так і не заплатила за український товар.

Встановити справжніх власників китайської компанії складно. Згідно виписка з гонконгського бізнес-реєстру за 2013 рік, фірма записана на англійську компанію Alpha Capital Management Ltd.

Зараз гонконгська фірма є мажоритарним власником «Лізингової компанії «Ліор». До кінця 2013 року її засновником був Дмитро Сідляренко - колишній заступник директора скандальної компанії «Танталіт», що володіла більшою частиною Межигір'я.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, збитковий державний зернотрейдер ДПЗКУ отримає нове керівництво.

Коментарі
Додати коментар