До новин

НБУ ліквідує банк Думчева

12 лютого, 2016
Ліквідація
НБУ ліквідує банк Думчева

Національний банк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ КБ «Преміум», який пов’язують із Сергієм Думчевим.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву регулятора.

«Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ КБ «Преміум» за порушення банківського законодавства в сфері фінансового моніторингу», - йдеться у постанові Правління Національного банку № 68/БТ від 10 лютого 2016 року.

В НБУ зазначають, що ліквідувати фінустанову вирішено без введеня тимчасової адміністрації через наявні порушення в діяльності банку, що були встановлені під час позапланової виїзної перевірки.

«Ліквідація банку не матиме впливу на стабільність фінансового ринку. Фондом гарантування вкладів фізичних осіб буде виплачено в повному обсязі кошти 97% вкладників ПАТ КБ «Преміум». Всього Фонд забезпечить виплати гарантованої суми в обсязі близько 150 млн гривень», - запевнили у пресс-службі регулятора.

Нагадаємо, суд вирішив заарештувати 15,7% акцій банку «Преміум», що належать найбільшому акціонерові фінустанови.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, напередодні НБУ вивів з ринку банк «ТК Кредит» через приховування реальних власників.

Коментарі
Додати коментар