До новин

Дельта Банк розкрив таємницю рахунків сім'ї Гонтаревої

15 лютого, 2016
Резонансні справи
Дельта Банк розкрив таємницю рахунків сім'ї Гонтаревої

Станом на 3 березня 2015 року (день введення тимчасової адміністрації в Дельта Банк) залишок коштів на рахунках невістки глави Нацбанку Валерії Гонтаревої становив 169,9 тис. гривень.

Про це йдеться в інформації, яку Дельта Банк розкрив згідно з наданим Гонтаревою дозволом, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як повідомляється, станом на 3 березня 2014 року на ім'я Гонтаревої було відкрито 5 банківських рахунків в національній та іноземній валютах (в тому числі 4 поточні рахунки і 1 депозитний рахунок).

Загальна сума коштів, що надійшла на зазначені рахунки Гонтаревої після відкриття рахунків становила 406 тис грн, говориться в повідомленні банку.

Крім того, в день введення тимчасової адміністрації в Дельта Банку залишок коштів на рахунках Гонтаревої становив 169,9 тисячі гривень.

Згідно з повідомленням, відповідно до закону «Про систему гарантування вкладів фізосіб» розмір належної Гонтаревій суми гарантованого відшкодування за вкладами становив 169,9 тис. гривень.

Як відомо, 19 січня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро розпочали розслідування, відносно голови НБУ Валерії Гонтаревої, через депозит її сина в Дельта Банку.

Як зазначається у заяві,  керівництво НБУ, зловживаючи службовим становищем, інформувало членів родини щодо фінансового стану ПАТ «Дельта Банк», що надало їм можливість зняти грошові кошти з депозитних рахунків на суму близько 12,5 млн гривень.

Зокрема, в інтерв`ю веб-сайту «Hubs» 27 березня 2015 року Голова НБУ Валерія Гонтарева повідомила, що у її старшого сина був розміщений депозит в ПАТ «Дельта Банк» на суму 800 тис. гривень.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року правління Нацбанку України прийняло постанову про віднесення ПАТ «Дельта Банк» до категорії неплатоспроможних.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Авант-Банк помер через Дельту.

Коментарі
Додати коментар