До новин

Активісти увірвались до Мін’юсту з вимогою арештувати рахунки і забрати ліцензію у «Сбербанку Росії»

15 лютого, 2016
Резонансні справи
Активісти увірвались до Мін’юсту з вимогою арештувати рахунки і забрати ліцензію у «Сбербанку Росії»

Близько 60 активістів увірвалися в приміщення Міністерства юстиції України, вони вимагають заблокувати 8,5 млрд гривень на рахунках «Сбербанку Росії» за чинним рішенням суду та відібрати ліцензію у російської фінустанови.

Про це написав на своїй сторінці Facebook депутат Київської обласної ради Олександр Аронець, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе підтвердив цю інформацію.

Громадяни увірвалися в будівлю Міністерства юстиції з вимогою виконання судового рішення щодо заморожування рахунків «Сбербанку Росії».

«Петренко закрився в кабінеті. До нього на прийом, окрім громадян, прийшов екс-колега по уряду Андрій Мохник та екс-колега по ВРУ Ігор Мірошниченко. Певно, Петренко втік», - написав Аронець.

Але пізніше додав, що, ймовірно, міністр все ж зустрінеться з активістами.

«Є інформація, що міністр Петренко все ж приїде на зустріч з активістами. Очевидно, що наш уряд слід підштовхнути до рішучих дій. Ось з фурами подіяло, вже сьогодні уряд відреагував. Те саме з Сбербанком. Ми - активісти показуємо владі, що треба робити. Влада в особі Петренка повинна спершу заблокувати 8,5 млрд гривень на рахунках «Сбербанку Росії» за чинним рішенням суду, а потім треба ставити питання про відібрання ліцензії, адже не секрет, що Сбербанк фінансує армію агресора! Це більш ніж підстава для відібрання ліцензії в банку», - впевнений Аронець.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кабмін схвалив реструктуризацію боргу перед «Сбербанком Росії».

Коментарі
Додати коментар