До новин

Рада дала старт приватизації проблемних держактивів

17 лютого, 2016
Законодавство
Рада дала старт приватизації проблемних держактивів

Скасувавши норму про попередній продаж на біржі 5-10% акцій, Верховна Рада дала старт великій приватизації.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Парламент прийняв закон, необхідний для початку приватизації великих державних підприємств.

Законопроект №2319а-д в цілому підтримали 252 нардепа. Закон скасовує обов'язкову попередню продаж на біржі 5-10% акцій підприємства до початку проведення конкурсу, а також забороняє брати участь у приватизації резиденту держави-агресора.

Верховна Рада намагалася прийняти законопроект з аналогічними нормами з листопада 2015 року. Про необхідність прийняття цього закону неодноразово заявляв міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, а також посол США в Україні Джеффрі Пайетт.

7 грудня 2015 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запевнив віце-президента США Джозефа Байдена, що в Україні буде проведено п'ять найважливіших реформ, назвавши однією з них приватизацію. 10 грудня 2015 року президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду прискорити приватизацію державних підприємств.

«Всі телеканали переповнені повідомленнями про те, що на тому чи іншому державному підприємстві створюються величезні корупційні запаси» – сказав президент.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, кредиторська заборгованість вугільної галузі за рік зросла на 5 мільярдів.

 

Читайте також: У разі прийняття Радою потрібних законів продаж ОПЗ стартує у квітні

Коментарі
Додати коментар