До новин

«АвтоВАЗ» отримав $1 млрд збитку і тепер майже банкрут, - Ernst & Young

22 лютого, 2016
Банкрутство підприємств
«АвтоВАЗ» отримав $1 млрд збитку і тепер майже банкрут, - Ernst & Young

Російська компанія «АвтоВАЗ» отримала рекордний збиток і перебуває на межі банкрутства.

Про це йдеться у висновку аудитора «АвтоВАЗ» Ernst & Young, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як зазначається у дослідженні аудиторської агенції Ernst & Young за підсумками 2015 року «АвтоВАЗ» отримав рекордний збиток в 73,9 млрд руб. (більше $1 млрд). Ця цифра втричі перевищує збиток 2014 року. Аудитор сумнівається, що підприємство зможе продовжувати безперервну діяльність.

Кредитори компанії можуть пред'явити заборгованість до виплати, а компанія не зможе в короткий термін їх погасити. Далі до «АвтоВАЗ» можуть пред'явити позови про стягнення заборгованості. У такому випадку компанії загрожує банкрутство, як це було з авіакомпанією «Трансаеро».

Основна причина збитку - низький рівень продажу його основної марки Lada. У 2015 році продажі Lada впали на 30,5%.

«АвтоВАЗ» розраховував виправити ситуацію в кінці року за рахунок вибухового попиту на свою нову модель Vesta, продажі якої стартували 24 листопада. До кінця року завод планував продати 5-6 тис. Vesta, але продав тільки 2,8 тис.

Дилери пояснювали поганий попит на автомобіль його ціною, яка виявилася близькою до основних конкурентів в сегменті - Hyundai Solaris, Kia Rio та Volkswagen Polo.

Ще одна причина збитків - зростання цін на матеріали і комплектуючі, на які припадає 74% собівартості компанії. Також на збиток вплинув обвал рубля.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Росія може збанкрутувати у 2017 році.

Коментарі
Додати коментар